Investicionu konferenciju u Trebinju posjetila je delegacija Arapsko- indijske privredne komore i biznismena regiona Kašmir koji su zainteresovani za saradnju na energetskim i turističkim projektima, te investiranje u tekstilnu industriju.

 Asif Iqbal iz Arapsko- indijske privredne komore najavio da će danas poslijepodne razgovarati sa gradonačelnikom i zvaničnicima Gradske uprave u Trebinju – o mogućnostima saradnje na projektima posebnih energetskih zona, ali i ulaganjima u trebinjski turizam.

„Ovo je malo mjesto ali sa puno poslovnih mogućnosti.  Za nas je posebno interesatna blizina aerodroma u Dubrovniku“, rekao je Iqbal.

Sa gradonačelnikom će, dodaje on, razgovarati i o mogućnostima bratimljenja sa jednom kašmirskom opštinom slične veličine.

 Biznismen iz Kašmira Šejk Ahmad Ashiq kaže da su kašmirski privrednici najviše zainteresovani za saradnju u oblastima turizma i tekstilne industrije.

„Upoznati smo sa činjenicom da ovdje postoje ljudski resursi sa iskustvom rada u tekstilnoj industriji i u drugom dijelu dana ćemo konretnije razgovarati sa zvaničnicima Gradske uprave na tu temu“, rekao je Ashiq.