Cilj ovog sajma, koji organizuje Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa područnim privrednim komorama, jeste promocija proizvoda i usluga domaćih privrednih društava i preduzetnika kojima rukovode žene ili su u vlasništvu žena, kao i promocija uspješnih poslovnih poduhvata, te povezivanje i komunikacija sa potencijalnim i postojećim poslovnim partnerima.

Izlaganje na sajmu je besplatno, a svaki izlagač imaće na raspolaganju sto i stolice na izložbenom prostoru do tri metra kvadratna.

Na Sajmu preduzetništva žena biće predstavljeno oko 50 privrednih društava, prvenstveno članica savjeta za žensko preduzetništvo u Komorskom sistemu Republike Srpske, ali i druga uspješna privredna društva pod rukovodstvom ili u vlasništvu žena.

Nadamo se da ćete iskoristiti ovu priliku da promovišete aktivnosti svog privrednog društva, svoje proizvode i usluge koje nudite, ali i da se sastanete sa poslovnim partnerima i prisustvujete pratećem informativnom i edukativnom programu koji organizujemo u okviru Sajma.

Ovim događajem, koji planiramo organizovati svake druge godine, želimo stvoriti uslove za razvoj saradnje i umrežavanje sa preduzetnicama na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

Sajam organizujemo u okviru projekta „PPŽ RS – Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske” kojeg provodi Komorski sistem Republike Srpske. Davalac granta za realizaciju projekta je „EDA – Agencija za razvoj preduzeća“ iz sredstava SIEM, a u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za MSP u BiH – SBA BiH“ koji finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH. Cilj projekta je unapređenje mjera za podršku razvoju preduzetništva žena u Srpskoj, jačanje uloge savjeta za žensko preduzetništvo u Komorskom sistemu, unapređenje svijesti preduzetnica o prednostima učešća u radu savjeta i učešća u aktivnostima koje organizuju savjeti, te osiguranje kontinuirane podrške za povećanje konkurentnosti i umrežavanje žena na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Uz podršku projekta održana je i III konferencija preduzetništva žena u Trebinju, 25.9.2019. godine, i realizovana promotivna kampanja.

Slike prostora Kamene kuće i tlocrt izlagačkog prostora nalaze se u prilogu ovog poziva.

Projekat PPŽ RS obezbijedio je za izlagače i ograničen broj besplatnih prenoćišta u obližnjim hotelima.

Napominjemo da je broj mjesta ograničen.

Ukoliko ste zainteresovani da u svojstvu izlagača uzmete učešće na Prvom sajmu preduzetništva žena, molimo vas da potvrdu svog učešće dostavite najkasnije do petka, 01. novembra 2019. godine, na e-mail: sonjam@komorars.ba.