Javni poziv za kandidovanje projekata za Srednjoročni plan kapitalnih investicija 2021-2025 biće objavljen sutra, 25.2.2021. godine,  i biće otvoren do 19.3.2021. godine. Ovo je danas odlučeno na sastanku Koordinacionog tima za izradu plana, kome je prisustvovao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, kao i članovi tima – predstavnici javnih ustanova, preduzeća, mjesnih zajednica i nevladinog sektora.

Srednjoročni plan kapitalnih investicija predstavlja integralni plan svih investicija na teritoriji Grada Trebinja, a osim investicionih planova Gradske uprave, ovaj dokument obuhvata i planove javnih preduzeća, ustanova i drugih subjekata.

Kapitalne investicije predstavljaju ulaganje u izgradnju i dogradnju infrastrukture/objekata, rehabilitaciju i zamjenu infrastrukture/objekata, rekonstrukciju postojeće infrastrukture/objekata, opremanje javnih objekata, značajniju opremu, prostorno plansku dokumentaciju.

Srednjoročni plan obuhvata  kapitalne investicije čija je pojedinačna vrijednost veća od 50.000,00 KM, kao i investicije u opremu čiji je vijek trajanja duži od 10 godina.