Investiciona konferencija “Investiraj u Trebinje” 2017, koja je na jednom mjestu okupila brojne domaće privrednike i strane investitore, visoke funkcionere i predstavnike uspješnih preduzeća, završena je danas.

U toku dvodnevne konferencije, prisutni su se upoznali sa mogućnostima ulaganja u Trebinju kada su u pitanju infrastruktura i investicije, privreda i poljoprivreda, turizam, te zakonodavno-pravne pogodnosti usmjerene ka investitorima.

Konferencija je završena zaključcima koje je saopštio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović:

  1. Izvršena je promocija svih vrijednosti grada Trebinja na kavalitetan način sa kvalitetnim moderatorima i panelistima.
  2. Potencijali grada Trebinja predstavljeni su svim investitorima koji su vidjeli svoju šansu za započinjanje biznisa iz oblasti poljoprivrede, tekstilne industrije, turizma i ostalih djelatnosti.
  3. Uspostavljena je saradnja sa brojnim privrednicima koji su zainteresovani najviše za Novo Trebinje i  nove građevinske zone, a stigla su i pisma namjere za izgradnju fabrike dječje hrane, fabrike boja i lakova, izgradnje dva hotela, filmskog centra, izgradnju fabrike medicinske opreme.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da će na pomenuta pisma namjere biti odgovoreno u narednih mjesec dana:

„Naravno da će ovi investitori dobiti odgovore na postavLjene upite i njihova pisma namjere – i mi ćemo saopštavati rezultate dogovora, jedan po jedan, onako kako se budu i realizovali“, istakao je Petrović i dodao da su investitori posebno zainteresovani za poslovnu zonu Volujac i ekonomsku zonu – Novo Trebinje, gdje su mnogi od njih vidjeli šansu da započnu svoj biznis.

Gradonačelnik je istakao da je Investiciona konferencija ispunila očekivanja, da su sve vrijednosti Trebinja promovisane na kvalitetan način kroz panele, video i štampane brošure i priloge, te da ga raduju pozitivne reakcije učesnika.

Učesnici konferencije nisu krili oduševljenje jer je Trebinje zaista plodno tlo za nove investicije.

Zaključcima i obraćanjem gradonačelnika uspješno je završena prva Investiciona konferencija “Investiraj u Trebinje” 2017.